Megoldások – Költség csökkentés megoldások

Költség csökkentés megoldások

A GSM adapter egy olyan speciális „mobiltelefon”, amely rendelkezik fő- vagy mellékvonali interfésszel és képes összekapcsolni bármilyen típusú mobil hálózatot bármilyen típusú vezetékes telefonnal, vagy telefonközponttal. Ezáltal az asztali telefonokról mobiltelefonra irányuló hívásokat a vezetékes szolgáltató kihagyásával közvetlenül a GSM hálózatba irányítja, így komoly költségmegtakarítást eredményez, ha minden telefonhívás az aktuális szolgáltató saját hálózatán belül bonyolódik.
 

A jellemzően a telefonalközponthoz csatlakoztatott GSM adapter lehetővé, teszi, hogy az asztali telefonról kezdeményezett és a mobilhálózatot célzó hívás az adott szolgáltató SIM kártyájának használatával épüljön fel, akár 0 Ft-os percdíjjal.

 

Manapság a technológia fejlődésével és a széles sávú internet terjedésével már az is lehetséges, hogy IP (internet protokoll) képes telefonrendszerek, vagy csak 1-1 IP telefon egymással kommunikáljon fix pont-pont bérelt vonalon, vagy a nyílt interneten át, ezzel a hívás költsége szintén jelentősen csökkenthető, mivel csak az internet havi díját kell megfizetni (amit amúgy is megtesz a vállalat). A beszélgetésnek pedig közvetlen percdíja, költsége ebben az esetben nincs.

 

Az AVAYA „Mobil mellék”, vagy újabb nevén One-X Mobile megoldása pedig a felhasználók GSM telefonját varázsolja az „irodai mellékükké”, így ha ezt a két fenti megoldást együtt használják, akkor már a mobilról indított és külföldre irányuló hívások költségeit is jelentősen csökkenthetik a vállalat nemzetközi IP-s kapcsolatain keresztül, testvércégek esetén akár szintén 0 Ft-ig.