Megoldások – IP telefonok, otthoni iroda

IP telefonok, otthoni iroda

A szoftveres, vagy fizikai IP telefonok és az őket összekötő IP telefonközpontok ugyanolyan IP (internet protokoll) adatcsomagokat forgalmaznak beszélgetés közben, mint amelyek az internetet, vagy egy word, vagy excel fájlt építenek fel, csak ezekben az IP csomagban a beszédhang van csomagokká tömörítve, ezáltal ugyanúgy továbbíthatók, mint a hagyományos adatfájlok.
 

Az AVAYA virtuális irodai megoldása lehetővé teszi, hogy az alkalmazottak az interneten át a központi irodaival azonos minőségű vezetékes és vezeték nélküli video-, hang-, és adatkapcsolathoz juthatnak otthonukban vagy a fiókirodákban.

 

A szélessávú internet fejlődésének köszönhetően vált valóra az a lehetőség, hogy bármikor, bárhonnan és bármilyen eszközön megvalósítható legyen a mobil munkavégzéshez szükséges adat- és ezen át VoIP (Voice over IP), azaz hangátvitel. Mindezek révén egyre több olyan virtuális vállalkozás működése válik lehetővé idő és térbeli kötöttségek nélkül, amelyre korábban nem volt lehetőség.

 

Az AVAYA Home Office segítségével az alkalmazottak szinte bárhonnan dolgozhatnak az irodai íróasztaluknál megszokott technológiákkal és szolgáltatásokkal. Hasznos irodaterületük "kiterjesztése" révén hozzáférhetnek többek között az IP-alapú, biztonságos hálózaton zajló hang- és video kommunikációhoz is.
 

Az eszköz automatikus, előre beállított telepíthetőségének köszönhetően az alkalmazottaknak nem kell bajlódni az üzembe helyezéssel sem. A "beavatkozás nélküli" telepítéssel a vállalatok több ezer helyszínre kiterjeszthetik irodájukat, miközben biztosak lehetnek abban, hogy alkalmazottaiknál minimális a hibák lehetősége, így gyakorlatilag informatikai segítségnyújtásra sincs szükség.